Carcassonne


Rond Carcassonne. In het spoor van de Katharen.

Een mountainbike avontuur rond Carcassonne door het ruige zuid franse Occitanie.

In het zonnige Zuid-Frankrijk ontdek je de mooiste paden tussen kastelen, abdijen en ruïnes die getuigen van het ruige verleden van de Katharen, gelovigen die vanuit Carcassonne in de 13e eeuw zich tegen de Franse overheersing verzetten.


Een prachtig afwisselend gebied met eindeloos veel mountainbiketrails voor een gevarieerde mountainbike vakantie. Van overzichtelijke paden tot heftige singletracks, alles is aanwezig.

Voor wie.
Voor elk rijtechnisch niveau en vanaf conditieniveau 2 van 5. Door de grote variatie aan gebieden en talloze trails en route-opties stellen we de week helemaal af op je wensen en mogelijkheden. Of je nu beginnende mountainbiker bent of al serieus ervaring hebt in het buitenland op de mountainbike, je kunt hier je hart ophalen en je individuele grenzen verleggen.

Maar we kunnen ook even met de mountainbike een chateau om een wijntje te proeven, een abdij bezoeken of een ‘plat du jour’ op een terras eten. Alles is mogelijk.

Volledig verzorgde MTB vakantie
De tochten vinden plaats vanuit de strategisch gelegen Villa Melodie 2 km zuidelijk van Carcassonne in het zuiden van Frankrijk tussen de vier windstreken van de Montagne Noire, de Minervois, de Montagne d’Alaric en uiteraard de ruige Corbières.

Je verblijft in een comfortabele twee persoonskamer met eigen badkamer.

Iedere morgen een uitgebreid ontbijt zodat je helemaal klaar bent voor de dag die gaat komen.

Onderweg een voor jou klaargemaakt lunchpakket of een ‘plat du jour’ op een terras.

Aan het einde van de dag kun je heerlijk op de grote schaduwrijke veranda relaxen en genieten van het uitzicht op de Pyreneeën. Of een duik nemen in het grote zwembad van 12 bij 6 m.

’s Avonds schuif je aan voor een uitgebreid diner met verse ingrediënten en met een goede fles wijn direct afkomstig van de route van die dag. Een koel biertje kan natuurlijk ook.

Tijd en aantal
Je kan komen biken wanneer je wilt. Jan-Willem, onze instructeur die meerdere buitenlandse reizen in Frankrijk begeleid, woont sinds 2017 hier en is het hele jaar beschikbaar.

Er is plaats voor maximaal vier individuele deelnemers of op verzoek een vriendengroep van maximaal 8 personen.

Weekindeling
Iedere dag bespreken we de mogelijkheden voor de volgende dag. We kunnen dagen maken van een uurtje van gemiddeld 4 à 5 uur, meer of minder is ook mogelijk. Naast de duur is ook het technisch karakter van de dag in te vullen van gematigd tot heftig. Uiteraard kunnen we ook per dagdeel beslissen wat we doen. Of onderweg kiezen wat betreft kilometers, hoogtemeters of conditie.

De uiteindelijke week ontstaat als je hier bent.

Afstanden (30 tot 60 km) en hoogtemeters (800 tot 1400 hm) zijn indicatief en zeggen niet alles.

Zaterdag
Aankomst. Nadat je je hebt geïnstalleerd kun je gaan relaxen, een uurtje de benen los rijden of je kun je je ontspannen aan de rand van het zwembad.

Zondag
Rijden we naar de oorsprong van de bubbels in de wijn. St. Hilaire en zijn abdij en Limoux zijn vandaag het doel. Kronkelend over single tracks en langs wijngaarden gaan we op zoek naar de oorsprong van de mousserende wijnen (champagne, blanquette, Prosecco).
We nemen een lunchpakket mee of nuttigen een ‘plat du jour’ nemen op een terras aan de voet van de abdij in St. Hilaire of in Limoux. 60 km 1200 hm

Maandag
Lac de Cavayere. Hoogtelijntjes en uitzichten. We schurken tegen de Montagne d’Alaric aan die we later in de week helemaal onder de wielen krijgen. Pittige klimmetjes rondom Lac de Cavayere brengen ons naar hoogtepaadjes met uitdagende trails liggen en mooie uitzichten.

Dinsdag
Lagrasse. Een stevige dag richting het oosten over de Montagne d’Alaric naar het uitzichtpunt waar de Middellandse zee te zien is. Daarna sturen we over een technische afdaling naar het middeleeuwse plaatsje Lagrasse en zijn beroemde abdij. Na eventueel een drankje op een terras of een plat du jour, afhankelijk van aankomsttijd. Vervolgens nog een serieuze terugrit. 80 km 2500 hm

Woensdag
Vrije invuldag. Biken of relaxen aan het zwembad of in de cité van Carcassonne of van beiden wat. Suggesties genoeg.

Donderdag
Rondom Champ de Tir. Een dag van rug naar rug over snelle trails rondom het Champ de manoeuvres de Villemaury, oftewel het militair oefenterrein. Rond de 60 km met 1600 hm

Vrijdag
De dag van Pic de Nore en een bezoek aan Carcassonne.. We klimmen naar Pic de Nore op 1200 m hoogte. Onderweg passeren we de beroemde Cite van Carcassonne dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat als uitzonderlijk voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa, die bijna volledig is bewaard. Vervolgens rijden we naar en langs het Canal du Midi. Uiteraard kunnen we de beruchte 4 kastelen van Lastours niet links laten liggen. Maximaal 100 km met 3000 hm

Zaterdag
Op de afsluitende dag nemen we na een uitgebreide lunch en een ‘rugzak’ vol fantastische mountainbike-herinneringen afscheid.

Volledig verzorgde mountainbikevakantie
Je verblijft in onze villa in een comfortabele twee persoonskamer met eigen badkamer.

Iedere morgen een uitgebreid ontbijt zodat je helemaal klaar bent voor de dag die gaat komen.

Onderweg een voor jou klaargemaakt lunchpakket of een ‘plat du jour’ op een terras.

Aan het einde van de dag kun je heerlijk op de grote schaduwrijke veranda relaxen en genieten van het uitzicht op de Pyreneeën. Of een duik nemen in het grote zwembad van 12 bij 6 m.

’s Avonds schuif je aan voor een uitgebreid diner met verse ingrediënten en met een goede fles wijn direct afkomstig van de route van die dag.

Prijs
€ 1.150,- per persoon, per week, volledig verzorgd, inclusief:

– 7 overnachtingen in sfeervolle villa

– elke dag ontbijt met brood, diverse soorten zelfgemaakte jam, verse jus, koffie, thee, yoghurt, fruit en muesli.

– elke dag een lunchpakket

– elke dag een afwisselende avondmaaltijd met verse, lokale ingrediënten waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met een eventuele allergie of dieet

– gratis grote bidon met de hele week sportdrank

– elke dag mountainbike-instructie en tochtbegeleiding

– uitgebreide onderhoud- en afspuit mogelijkheden en onderhoudsinstructie

– transfer van en naar vliegveld Toulouse in overleg

– de meest spectaculaire tochten rond Carcassonne

 

Heb je nog vragen? Kijk bij Veel Gestelde Vragen of mail ons

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL