Mont Ventoux Off Road

Je rijdt door de Drôme Provençale, een zeer afwisselende week tussen truffelvelden, lavendel, olijfboomgaarden, langs stapels muurterrassen, door historische dorpen en steden maar ook over en door ruige, ongerepte natuur, tussen kalkbergen en steile kammen begroeid met eiken- en dennenbossen. Met als ‘toetje’ de off road beklimming én afdaling van de Mont Ventoux. Kortom, een zeer afwisselende week van uitersten, maar altijd aabgepast aan en in overleg met de deelnemers.

Je verblijft in La  Moutière, een 18e-eeuws landhuis in de Drôme Provençale, vlakbij Grignan.
In de tuin van het landhuis ligt een zwembad van 16 bij 5m en een jeu de boules baan
Met gemiddeld 24 graden en acht uur zon is het eind september/begin oktober zeer aangenaam fietsweer.
Het landgoed ligt in een grote vallei omringd door heuvels en bergen. De tochten zijn daardoor zeer gevarieerd. Het letterlijk hoogtepunt van de week is de beklimming van de Mont Ventoux.

Voor wie?
Voor de ervaren mountainbiker maar juist ook voor de beginnende biker die meer buitenlandse ervaring wilt beleven.

BELANGRIJK: Je geeft van tevoren je niveau aan maar je bent bij ons ben niet gebonden aan een niveau-indeling en rijden geen vooraf vastgestelde route. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt. Dit is omdat gedurende de week uit ervaring blijkt dat veel mountainbikers, door de juiste opbouw van routes en aanwijzingen, zichzelf sterk verbeteren.
Bij de reis zit een gratis voorbereidende dagclinic inbegrepen.

NB Tijdens deze week kun je samen met ons ook fantastische gravel- en racefietstochten maken.

Uitrusting en voorbereiding
Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tochten vragen veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt!
Een full suspension mountainbike met een verzet gericht op serieus klimwerk en den dropperpost is sterk aan te raden,
Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.
Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, fully’s te huur.

Eten en Drinken
Aan eten en drinken besteden wij altijd belangrijk veel aandacht. Zowel het ontbijt, de lunch als de avondmaaltijden met toetjes worden door onze eigen gediplomeerde kok David met natuurlijke ingrediënten zeer smaakvol klaargemaakt. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch. Natuurlijk besteedt David uiterste zorg aan speciale wensen zoals glutenvrij, sojavrij, eivrij, melkvrij, lactosevrij, notenvrij, maar ook andere wensen. En houdt hij ook rekening met ‘Hollandse wensen’ zoals hagelslag, pindakaas en pannenkoeken ;-).
Omdat bij een inspannende sport als mountainbiken drinken erg belangrijk is, is onbeperkt gratis koffie, thee, water met limonade en frisdrank aanwezig. Maar ook fruit en versnaperingen liggen na een dag mountainbiken klaar.

Wanneer
25 september – 2 oktober 2022

Weekindeling
Iedere avond bespreken we tijdens een uitgebreid diner de mogelijkheden voor de volgende dag. We kunnen ook per dagdeel beslissen wat we doen. Of onderweg opsplitsen naar rijtechnisch niveau, kilometers, hoogtemeters  of conditie.

Zondag
Nadat je je hebt geïnstalleerd kun je relaxen of een uurtje de benen los rijden. Je mountainbike wordt optimaal afgesteld waarna we met de hele groep dineren, met elkaar kennismaken en de mountainbikewensen van iedereen bespreken.

Maandag
Over afwisselde paden rijden we naar Grillon, klimmen steil omhoog naar de het oude centrum om op het terras van koffie en het uitzicht te genieten. Langs de rivier de Lez en door de landerijen rijden we terug.  Op de rijtechnisch uitdagende stukken geven we tips, belangrijk voor de dagen die komen. 40 km. – ca. 1100 hoogtemeters

Dinsdag
Na een vlakke aanloop door lavendelvelden, beklimmen we het plateau van Chaud Abri, dalen daarna af naar Le Pègue om vervolgens de zeer pittige La Jouana te beklimmen.  Een technisch singletrack leidt ons verder door naar La Chapelle de Notre-Dame. Vandaar dalen we over een freeride pad af naar de vallei om via Rousset-Les-Vignes terug te lussen. 45 km. – ca. 1200 hoogtemeters

Woensdag
We rijden richting Taulignan waar we eerst de Lez stroomopwaarts volgen. Het is een dag met eerst korte, technische klimmetjes en afdalingen waarbij de rijke schakering van afwisselende paadjes je afleidt van de vermoeidheid die vast en zeker in de benen zal kruipen. De dag eindigt met een lange klim waarna een zeer aantrekkelijk singletrack naar beneden volgt. 50 km. – ca. 1400 hoogtemeters.

Donderdag
Er is een keuze tussen een ochtendclinic of een dag die je vrij kunt invullen. Tegenover het Domaine ligt een prachtig plateau met vele rijtechnische paadjes waar wij dan met je op pad gaan voor rijtechnische instructie.
Maar je kunt ook een terrasje pakken, een markt of een van de vele Romaanse dorpjes bezoeken. Om daarna heerlijk te relaxen aan het zwembad.

Vrijdag
Door de boomgaarden van de vallei toeren we richting Montbrison-sur-Lez.  Om naar het uitzichtpunt op La Viale te klimmen. In de verte zien de Kale Berg die we de dag daarna zullen bedwingen, in de verte liggen. We kronkelen terug naar de vallei om via boerenpaden en verborgen singletracks te eindigen in de ligstoelen aan het zwembad. 40 km.- ca.1000 – 1500 hoogtemeters

Zaterdag
De dag van de Mont Ventoux. We rijden met auto en trailer met mountainbikes naar Bédoin van waaruit we de Reus van de Provence op verschillende manieren kunnen ‘aanvallen’.  We gaan voor de meest pittige, de off-road versie maar je kunt ook kiezen voor de gravel- of asfaltklim. Na genoten te hebben van het 360 graden panorama op de top, volgt een super lange (off road) afdaling. Niet over extreme trails maar paden die voor iedereen met een volledig geveerde mountainbike een uitdaging is. 40 km. ca. 1700 hoogtemeters

Zondag
Op de afsluitende dag nemen we na een uitgebreide lunch en een ´rugzak´ vol fantastische herinneringen afscheid.

Het gebied kenmerkt zich door een groot net van asfaltwegen en graffelpaden. Je kunt samen met ons ook fantastische graffel- en racefietstochten maken.

Prijs
€ 1.150,-
Inclusief:
– 7 overnachtingen op het sfeervolle landgoed
– Elke dag ontbijt
– Elke dag een lunchpakket, wat voor je wordt klaargemaakt
– Elke dag een afwisselende avondmaaltijd
Alle maaltijden worden bereid met verse, lokale ingrediënten waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met een eventuele allergie of dieet
– Gratis grote bidon
– Elke dag mountainbike-instructie en tochtbegeleiding
– Uitgebreide onderhoud- en afspuit mogelijkheden en onderhoudsinstructie
– Verplaatsingen met mountainbikevervoer tijdens de week
– De meest spectaculaire tochten door de Drôme Provençale en uitdagenste rit tegen de Mont Ventoux
– Gratis voorbereidingsclinic in Nederland

Prijzen zijn exclusief:
– Vervoer van Nederland naar Frankrijk. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen. Als je met de trein komt, halen we je op in Montélimar.
– Reis- en ongevallenverzekering

Huur volledig geveerde mountainbike: € 40,- per dag / € 200,- per week

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads)

STO Garant

 

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL

Wil je graag persoonlijk advies over onze mountainbike reizen? We nemen graag contact met je op! Laat je gegevens hier achter: