Mont Ventoux Off Road

Mountainbiketochten tussen boomgaarden en lavendelvelden in de Drôme Provençale, waaronder de off-road beklimming en afdaling van de Mont Ventoux. Een onvergetelijke mountainbike-ervaring als afsluiting.

Voor wie
Voor de ervaren mountainbiker maar juist ook voor de beginnende biker die meer buitenlandse ervaring wilt beleven. BELANGRIJK: Je geeft van tevoren je niveau aan maar je bent bij ons ben niet gebonden aan een niveau-indeling en rijden geen vooraf vastgestelde route. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt. Dit is omdat gedurende de week uit ervaring blijkt dat veel mountainbikers, door de juiste opbouw van routes en aanwijzingen, zichzelf sterk verbeteren.
Bij de reis zit een gratis voorbereidende dagclinic inbegrepen.

Uitrusting en voorbereiding
Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tochten vragen veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt!
Een full suspension mountainbike met een verzetverhouding 22 voor en 34 achter is sterk aan te raden,
Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.
Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur.

Wanneer
1 – 8 september 2018

Weekindeling
Iedere avond bespreken we tijdens een uitgebreid diner de mogelijkheden voor de volgende dag. We kunnen ook per dagdeel beslissen wat we doen. Of onderweg opsplitsen naar rijtechnisch niveau, kilometers, hoogtemeters of conditie.

Zondag
Nadat je je hebt geïnstalleerd kun je relaxen of een uurtje de benen los rijden. Je mountainbike wordt optimaal afgesteld waarna we met de hele groep dineren, met elkaar kennismaken en de mountainbikewensen van iedereen bespreken.

Maandag
Over afwisselde paden rijden we naar Grillon, klimmen steil omhoog naar de het oude centrum om op het terras van koffie en het uitzicht te genieten. Langs de rivier de Lez en door de landerijen rijden we terug. Op de rijtechnisch uitdagende stukken geven we tips, belangrijk voor de week die komen gaat. 40 km. – ca. 1100 hoogtemeters

Dinsdag
Na een vlakke aanloop door lavendelvelden, beklimmen we het plateau van Chaud Abri, dalen daarna af naar Le Pègue om vervolgens de zeer pittige La Jouana te beklimmen. Een technisch singletrack leidt ons verder door naar La Chapelle de Notre-Dame. Vanaf daar dalen we over een freeride pad af naar de vallei om via Rousset-Les-Vignes terug te lussen. 45 km. – ca. 1200 hoogtemeters

Woensdag
We rijden richting Taulignan waar we eerst de Lez stroomopwaarts volgen. Het is een dag met eerst korte, technische klimmetjes en afdalingen waarbij de rijke schakering van afwisselende paadjes je afleidt van de vermoeidheid die vast en zeker in de benen zal kruipen. De dag eindigt met een lange klim waarna een zeer aantrekkelijk lang singletrack naar beneden volgt. 50 km. – ca. 1200 hoogtemeters.

Donderdag
Er is een keuze tussen een ochtendclinic of een dag die je vrij kunt invullen. Tegenover het Domaine ligt een prachtig plateau met vele rijtechnische paadjes waar wij dan met je op pad gaan voor rijtechnische instructie. ca. 500 hoogtemeters.
Maar je kunt ook een terrasje pakken, een markt of een van de vele Romaanse dorpjes bezoeken. Om daarna heerlijk te relaxen aan het zwembad.

Vrijdag
Door de boomgaarden van de vallei toeren we richting Montbrison-sur-Lez. Om naar het uitzichtpunt op La Viale te klimmen. In de verte zien de Kale Berg die we de dag daarna zullen bedwingen, in de verte liggen. We kronkelen terug naar de vallei om via boerenpaden en verborgen singletracks te eindigen in de ligstoelen aan het zwembad. 40 km. – ca. 1000 – 1500 hoogtemeters

Zaterdag
De dag van de Mont Ventoux. We rijden met auto en trailer naar Bédoin van waaruit we de Reus van de Provence op verschillende manieren kunnen ‘aanvallen’. We gaan voor de meest pittige, de off-road versie maar je kunt ook kiezen voor de gravel- of asfaltklim. Na genoten te hebben van het 360 graden panorama op de top, volgt een super lange (off road) afdaling. Niet over extreme trails maar paden die voor iedereen met een volledig geveerde mountainbike een uitdaging is. 40 km.- ca. 1700 hoogtemeters

Zondag
Op de afsluitende dag nemen we na een uitgebreide lunch en een ´rugzak´ vol fantastische herinneringen afscheid.

Prijs
€ 975,-

inclusief:

 • 7 overnachtingen op het sfeervolle landgoed
 • elke dag ontbijt
 • elke dag een lunchpakket, wat voor je wordt klaargemaakt
 • elke dag een afwisselende avondmaaltijd
  Alle maaltijden worden bereid met verse, lokale ingrediënten waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met een eventuele allergie of dieet
 • gratis grote bidon
 • elke dag sportdrank
 • elke dag mountainbike-instructie en tochtbegeleiding
 • uitgebreide onderhoud- en afspuit mogelijkheden en onderhoudsinstructie
 • verplaatsingen met mountainbikevervoer tijdens de week
 • de meest spectaculaire tochten door de Drôme Provençale
 •  gratis voorbereidingsclinic in Nederland

Prijzen zijn exclusief:

 • vervoer van Nederland naar Grillon. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen. Als je met de trein komt, halen we je op in Montélimar.
 • huur volledig geveerde mountainbike: € 40,- per dag / € 200,- per week.

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Ga voor voorpret en informatie naar de foto’s!

Boek je avontuur nu! En verheug je op een fantastische mountainbikeweek in de Drôme Provençale!

Heb je nog vragen? Kijk bij Veel Gestelde Vragen of mail ons

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL