Mountainbikeweekend Zuid-Limburg

Compleet verzorgde mountainbikeweekenden
Op een ongedwongen, speelse manier en gericht naar ieders niveau, maak je tijdens het weekend kennis met de verschillende mountainbike-rijtechnieken of scherp je je mountainbikevaardigheden verder aan. Alles in een ontspannen en gezellige sfeer want behalve rijvaardigheden, leer je ook nieuwe mountainbikers kennen.

Een weekend vol informatie
Alle dagen zijn we op een intensieve maar ook relaxte wijze actief met zowel cross-country als freeride en trial technieken.
Tijdens een speciale workshop krijg je de belangrijkste onderhoudstips, kun je diverse reparatiewerkzaamheden zelf oefenen en krijg je de tekst daarvan later toegestuurd.
‘s Avonds geven we een lezing met beamer-foto’s waar je kennismaakt met diverse schitterende buitenlandse mountainbikegebieden en geven we tips om zelf nog meer uit je mountainbikevakantie te halen.

Het weekend vindt plaats vanuit Hoeve Vernelsberg bij Epen, fraai gelegen aan de Geul in het glooiende Limburgse landschap met diverse terrassen op en rond de historische binnenplaats en langs de Geul. Er is een afspuitmogelijkheid, onderhoudswerkplaats, een afsluitbare stalling en draadloos internet.

Voor wie?
Van beginner tot (ver) gevorderd. Wel moet je een redelijke basisconditie hebben. Je hoeft beslist niet over rijtechnische vaardigheden te beschikken, die leren we je tijdens het weekend!

Datum
datum wordt later bekend gemaakt

Dagindeling
vrijdag
vanaf 16.00 – ontvangst, voorstellen, toelichting weekend, chillen
18.00 – avondmaaltijd
19.30 – workshop onderhoud
21.30 – chillen

zaterdag
vanaf 08.00 – ontbijt
09.30 – mountainbikeclinic inclusief lunchpakket, bidon met sportdrank
15.00-16.00 – einde mountainbikeclinic
16.15 – après bike
17.00 – onderhoud eigen mountainbike met assistentie en instructie van instructeur
18.00 – avondmaaltijd
20.00 – info-lezing met beamer over onze mountainbikereizen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Met tips voor eigen mountainbikevakanties.
21.00 – chillen

zondag
vanaf 08.00 – ontbijt
09.30 – mountainbiketocht met veel rijtechniek, een freerideclinic in Landgraaf of een endurorit in Duitsland. Inclusief lunchpakket en sportdrank.
15.00 – einde mountainbiketocht, mountainbikeonderhoud, douchen
15.30 – après bike met soep en stokbrood
16.00 – afscheid

Prijs
€ 325,- per persoon.
De prijs is inclusief twee overnachtingen, alle maaltijden met wijn, bier of fris, lunchpakketten, grote bidon met sportdrank, koffie en thee, extra soep na afloop op zondag, drie dagen mountainbike instructie, workshop onderhoud.

Exclusief overige consumpties en de eventuele huur van een mountainbike. De huur van een mountainbike voor drie dagen bedraagt € 30,- (hardtail) en € 50,- (fully), inclusief helm.


* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Boek nu om een boeiend en oergezellig weekend te beleven!

Ga voor meer voorpret naar de foto’s.