Mountainbikeweekend Zuid-Limburg

Compleet verzorgde mountainbikeweekenden
Op een ongedwongen, speelse manier en gericht naar ieders niveau, maak je tijdens het weekend kennis met de verschillende mountainbike-rijtechnieken of scherp je je mountainbikevaardigheden verder aan. Alles in een ontspannen en gezellige sfeer want behalve rijvaardigheden, leer je ook nieuwe mountainbikers kennen.

“Het was een super geslaagd weekend!” Leen en Sandra Lindhout (Burgh-Haamstede)

Een weekend vol informatie
Alle dagen zijn we op een intensieve maar ook relaxte wijze actief met zowel cross-country als freeride en trial technieken.
Tijdens een speciale workshop krijg je de belangrijkste onderhoudstips, kun je diverse reparatiewerkzaamheden zelf oefenen en krijg je de tekst daarvan later toegestuurd.
‘s Avonds geven we een lezing met beamer-foto’s waar je kennismaakt met diverse schitterende buitenlandse mountainbikegebieden en geven we tips om zelf nog meer uit je mountainbikevakantie te halen.

Het weekend vindt plaats vanuit Hoeve Vernelsberg bij Epen, fraai gelegen aan de Geul in het glooiende Limburgse landschap met diverse terrassen op en rond de historische binnenplaats en langs de Geul. Er is een afspuitmogelijkheid, onderhoudswerkplaats, een afsluitbare stalling en draadloos internet.

“Top organisatie en zeer kundige instructeurs. Bovendien erg veel fun gehad tijdens het MTB Weekend” – Jake

Voor wie?
Van beginner tot (ver)gevorderd. Wel moet je een redelijke basisconditie hebben. Je hoeft beslist niet over rijtechnische vaardigheden te beschikken, die leren we je tijdens het weekend!

Data
8 – 10 april 2022.

Programma
Vrijdag
Vanaf 16.00 – ontvangst, voorstellen, bikecheck, toelichting weekend
18.00 – avondmaaltijd
19.30 – avondrit of workshop
21.30 – chillen

Zaterdag
Vanaf 08.00 – ontbijt
09.30 – mountainbikeclinic inclusief lunchpakket en bidon
15.00-16.00 – einde mountainbikeclinic
16.15 – après bike
17.00 – onderhoud eigen mountainbike met assistentie en instructie van instructeur
18.00 – avondmaaltijd
20.00 – info-lezing met beamer over onze mountainbikereizen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Met tips voor eigen mountainbikevakanties.
21.00 – chillen

Zondag
Vanaf 08.00 – ontbijt
09.30 – mountainbiketocht met veel rijtechniek, freerideclinic in Landgraaf of een endurorit in Duitsland. Inclusief lunchpakket en sportdrank.
15.00 – einde mountainbiketocht, mountainbikeonderhoud, douchen
15.30 – après bike met soep en stokbrood
16.00 – afscheid

Prijs
€ 425,- per persoon.
De prijs is inclusief twee overnachtingen, alle maaltijden met wijn, bier of fris, lunchpakketten, grote bidon, koffie en thee, extra soep na afloop op zondag, drie dagen mountainbike-instructie en workshop onderhoud.

Exclusief de eventuele huur van een mountainbike. Prijs voor drie dagen: € 25,- (hardtail) en € 50,- (fully), inclusief helm en protectie.


* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Mountainbikeweekend Zuid-Limburg