Austria Alps Nauders

Grensverleggend mountainbiken rondom de Reschenpas. Flow gegarandeerd!
Een week lang de tofste singletrails rijden, we beginnen rustig met de blauwe flow trails en bouwen op naar de hardcore zwarte trails.

Locatie
Nauders ligt op 1394 meter in een een hoogdal boven het Inndal tussen de Finstermünzpass in het noorden en de Reschenpass in het zuiden. Op het drielandenpunt op een hoogte van 2179 meter in het zuidwestelijke punt van de gemeente raken de grenzen van Oostenrijk, Zwitserland en Italië elkaar.

We hebben tijdens de week beschikking over 4 verschillende liften en meer dan 20 geprepareerde trails (35 km in totaal!!!) Daarnaast zullen we ook vele natuurlijk trails gaan bedwingen. Gedurende week biken we door Oostenrijk, Zwitserland en Italië!

Als afsluiter van de week zullen we het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis bezoeken.

We verblijven in Schlosshausl . Een zeer ruim en sfeervol chalet met alles erop en eraan, midden in het dorp aan de trail naar de lift.
We huren het hele chalet waardoor het alleen beschikbaar is voor eigen gasten.

Eten en drinken
Aan eten en drinken besteden wij altijd belangrijk veel aandacht. Zowel het ontbijt, de lunch als de avondmaaltijden met toetjes worden door onze eigen meegereisde en gediplomeerde kok David met natuurlijke ingrediënten zeer smaakvol klaargemaakt. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch. Natuurlijk besteedt David uiterste zorg aan speciale wensen zoals glutenvrij, sojavrij, eivrij, melkvrij, lactosevrij, notenvrij, maar ook andere wensen. En houdt hij ook rekening met ‘Hollandse wensen’ zoals hagelslag, pindakaas en pannenkoeken ;-).
Omdat bij een inspannende sport als mountainbiken drinken erg belangrijk is, is onbeperkt gratis koffie, thee, water met limonade en frisdrank aanwezig. Maar ook fruit en versnaperingen liggen na een dag mountainbiken klaar.

Voor wie?
Voor de ervaren mountainbiker met veel Alpenervaring die zijn skills wilt bijschaven. Maar ook voor de beginnende biker die voor het eerst het ruige buitenland wilt verkennen.
BELANGRIJK: Je geeft van tevoren je niveau aan maar bij ons ben je niet gebonden aan een niveau-indeling met een vastgestelde route. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt.

Weekindeling
Zondag
De mountainbikes worden klaargemaakt en nagekeken en op verzoek rijden we eventueel de benen een uurtje los.

Maandag
We beginnen onze week met het rijden van leuke flow (blauwe) trails en we gaan langs een aantal oefensituaties om aan onze skills te werken. We gaan richting het uitkijkpunt boven de Reschensee en duiken de uitdagende Bunkertrail in.

Dinsdag
Nu we al een beetje gewend zijn aan het gebied pakken we ook een paar wat heftigere (rode) trails mee. Maar we wijken ook af van de vaste routes en gaan via een pittige klim een gave natuurlijke trail naar beneden.

Woensdag
’s Ochtends stappen we in de auto om richting Slingia de shuttelen, hier stappen we op de fiets om richting de Uina Schlucht te klimmen. Door de adembenemende tunnels en grotten komen we via deze smokkelroute Zwitserland in.

Donderdag
Een dag die je vrij kunt invullen. Je kunt met een instructeur op pad, chillen rondom het hotel, winkelen of een avontuurlijke wandeling maken.

Vrijdag
Na de rustdag gaan we er een lange dag van maken en gaan we veel rode trails rijden en wellicht voor een aantal ook wat zwarte routes.

Zaterdag
Na al die heftige, natuurlijke Enduro trails lekker de week afsluiten met een bezoek aan het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis. De hele dag springen, droppen, carven en vooral met een dikke grijns van de berg af komen zetten!

Zondag
Op zondag zullen we helaas afscheid moeten nemen, maar niet zonder een lekker uitgebreid ontbijt. En natuurlijk neem je een stapel nieuwe skills en ervaringen mee naar huis.

Uitrusting en voorbereiding
Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tocht vraagt veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt!
Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.
Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur.

Datum
20 – 27 augustus 2022 

Prijs
€ 1.150,-
Inclusief:
– 7 overnachtingen
– Elke dag ontbijtbuffet met keuze uit verschillende soorten brood, kaas, vleesbeleg, diverse zelfgemaakte jam, jus, koffie, thee, yoghurt, diverse muesli en vers fruit.
– Elke dag een lunchpakket
– Elke dag diner met verse, lokale ingrediënten, rekening houdend met een eventuele allergie of dieet. Inclusief wijn en of andere drankjes.
– Elke dag mountainbike-instructie en begeleiding
– Onbeperkte toegang lift tijdens de gehele week
– Grote bidon met de hele week sportdrank
– Afspuit- en onderhoudswerkplaats, onderhoudsinstructie
– Gezellige chillruimte
– De meest spectaculaire uitzichten van Oostenrijk
– Gratis voorbereidingsclinic in Nederland
– Liftpas

Prijzen zijn exclusief:
– Vervoer uit Nederland. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen.
– Huur volledig geveerde mountainbike: € 45,- per dag / € 200,- per week.

Wij raden aan om deze week met een full suspension mountainbike te rijden. Met een veerweg tussen de 120-160 mm en Enduro/All-mountain geometrie zodat de fiets redelijk naar boven klimt en met vertrouwen afdaalt.

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

STO Garant

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL