Singletrailweek Nauders

Grensverleggend mountainbiken rondom de Reschenpas. Flow gegarandeerd!

Een week lang de tofste singletrails rijden, we beginnen rustig met de blauwe flow trails en bouwen op naar de hardcore zwarte trails.

Locatie
Nauders ligt op 1394 meter in een een hoogdal boven het Inndal tussen de Finstermünzpass in het noorden en de Reschenpass in het zuiden. Op het drielandenpunt op een hoogte van 2179 meter in het zuidwestelijke punt van de gemeente raken de grenzen van Oostenrijk, Zwitserland en Italië elkaar.

We hebben tijdens de week beschikking over 4 verschillende liften en meer dan 20 geprepareerde trails (35 km in totaal!!!) Daarnaast zullen we ook vele natuurlijk trails gaan bedwingen. Gedurende week biken we door Oostenrijk, Zwitserland en Italië!

Als afsluiter van de week zullen we het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis bezoeken.

Voor wie
Voor de ervaren mountainbiker met veel Alpenervaring die zijn skills wilt bijschaven. Maar ook voor de beginnende biker die voor het eerst het ruige buitenland wilt verkennen.
BELANGRIJK: Je geeft van tevoren je niveau aan maar bij ons ben je niet gebonden aan een niveau-indeling met een vastgestelde route. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt.

Weekindeling
Zondag
De mountainbikes worden klaargemaakt en nagekeken en op verzoek rijden we eventueel de benen een uurtje los.

Maandag
We beginnen onze week met het rijden van leuke flow (blauwe) trails en we gaan langs een aantal oefensituaties om aan onze skills te werken.

Dinsdag
Nu we al een beetje gewend zijn aan het gebied pakken we ook een paar wat heftigere (rode) trails mee. Ook hier zullen we stilstaan bij een aantal technische passages. Houd er ook rekening mee dat we niet alleen gebruik maken van de lift, de mooiste trails zijn niet allemaal te bereiken met de lift.

Woensdag
Bon giorno, Italia! Vandaag pizza bij de lunch, op dinsdag hebben we de Rechensee al zien liggen, maar vandaag rijden we er ook een heel stuk langs om daar een nieuw trail gebied te verkennen. Ook deze dag vliegen we over ruwe trails die ook enorm veel flow hebben.

Donderdag
Een dag die je vrij kunt invullen. Je kunt met een instructeur op pad, chillen rondom het hotel, winkelen of een avontuurlijke wandeling maken.

Vrijdag
Na de rustdag gaan we er een lange dag van maken en gaan we proberen de Enduro drielanden-tocht te maken! Meer dan 3000 meter zullen we afdalen en dat door 3 verschillende landen, in één afdaling zullen we zelfs in Italië starten en dan via Zwitserland in Oostenrijk uitkomen.

Zaterdag
Na al die heftige, natuurlijke Enduro trails lekker de week afsluiten met een bezoek aan het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis. De hele dag springen, droppen, carven en vooral met een dikke grijns van de berg af komen zetten!

Zondag
Op zondag zullen we helaas afscheid moeten nemen, maar niet zonder een lekker uitgebreid ontbijt. En natuurlijk neem je een stapel nieuwe skills en ervaringen mee naar huis.

Uitrusting en voorbereiding
Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tocht vraagt veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt!
Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.
Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur.

Wanneer
12 t/m 19 augustus 2018
19 t/m 26 augustus 2018

Prijs
€ 950,-

inclusief:

 • 7 overnachtingen in vier sterren hotel
 • elke dag ontbijtbuffet met keuze uit verschillende soorten brood, kaas, vleesbeleg, diverse zelfgemaakte jam, jus, koffie, thee, yoghurt, diverse muesli en vers fruit.
 • elke dag een lunchpakket.
 • elke dag een drie gangen diner met verse, lokale ingrediënten, rekening houdend met een eventuele allergie of dieet. Exclusief drankjes.
 • elke dag mountainbike-instructie en begeleiding
 • Onbeperkte toegang lift tijdens de gehele week
 • grote bidon met de hele week sportdrank
 • afspuit- en onderhoudswerkplaats, onderhoudsinstructie
 • gezellige bar
 • de meest spectaculaire uitzichten van Oostenrijk
 • gratis voorbereidingsclinic in Nederland

Prijs is exclusief vervoer uit Nederland. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen.
huur volledig geveerde mountainbike: € 45,- per dag / € 200,- per week

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Boek nu je avontuur en verheug je op een fantastische mountainbikeweek in de Alpen.

Bekijk alvast de foto’s!

Heb je nog vragen? Kijk bij Veel Gestelde Vragen of mail ons

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL