Trail-weekend Fichtelberg

“We hebben een heerlijk weekend gehad en er zeker een enthousiasteling bij gekregen. Remco vond het ook fantastisch!” Pieter Kloppenburg (Vijfhuizen)

Een lang weekend trails rijden in het onontdekte mountainbike walhalla in Duitsland.

Net ten oosten van het Thuringerwald gelegen en met als hoogte 1024 meter is de Ochsenkopf in het Frankenwald een van de hoogste bergen in de omgeving. Onderaan deze berg verblijven we in het Bullheadhouse dat tevens gelegen is naast de lift waar toe je onbeperkte toegang hebt!

Het mooiste van het gebied zijn toch wel de trails, in deze ruwe rotsachtige omgeving. Het gesteente dat voornamelijk bestaat uit graniet wat zorgt voor rotsblokken die zeer uitdagend zijn om over heen te rijden.

Het weekend zal gericht zijn op het rijden van technische trails, maar ook zal je de omgeving zien en zal er nu en dan ook wat geklommen moeten worden.

Het mooie aan dit weekend is dat je alleen de vrijdag en maandag hoeft vrij te nemen, maar het zal wel voelen alsof je een week in de Alpen hebt mogen vertoeven!

“Alles top georganiseerd, en het gebied een mooi en uitdagend MTB gebied is. Ook dat ik met jullie mee kon rijden was perfect.” Frank Engels

Voor wie?
Voor de ervaren mountainbiker met veel ervaring die een nieuw gebied wil leren kennen, maar ook voor de beginner die voor het eerst in het ruige buitenland wilt biken.

Datum
Datum 2023 wordt later bekend gemaakt

Dagindeling
Aankomst op donderdagavond. Voorstellen overige deelnemers, instructeurs en briefing over het weekend.

Op vrijdag gaan we de trails verkennen, te beginnen in het bikepark naast het Bullheadhouse om aan onze skills te werken. Vervolgens pakken we de lift richting Ochsenkopf om een aantal trails te rijden.

Op zaterdag maken we een dagtocht richting de Schneeberg dat naast de Ochsenkopf ligt en met 1051 meter net iets hoger is als Ochsenkopf.

Op zondag zullen we een combinatie maken van de voorgaande dagen en zal het mogelijk zijn om lekker vaak de lift te nemen en alle mogelijk trails te leren kennen of juist nog een mooie dagtocht te maken waarin ook moet worden geklommen. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor het bikepark te kiezen als je aan je skills wilt werken.

Op maandag zullen helaas afscheid moeten nemen, maar niet zonder een lekker uitgebreid ontbijt. En natuurlijk neem je een stapel nieuwe skills en ervaringen mee naar huis.

Prijs
€ 425,-
Huur volledig geveerde mountainbike: € 40,- per dag / € 100,- voor drie dagen,  incl.  helm en protectie.
Inclusief:
– 4 overnachtingen in het Bullheadhouse
– Elke dag uitgebreid ontbijt
– Elke dag een lunchpakket
– Elke dag een afwisselende avondmaaltijd, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met een eventuele allergie of dieet
– Gratis grote bidon met elke dag sportdrank
– Elke dag mountainbike-instructie en tochtbegeleiding
– Uitgebreide onderhoud- en afspuit mogelijkheden en onderhoudsinstructie
– Onbeperkt toegang tot de lift naar Ochsenkopf

Prijzen zijn exclusief vervoer van Nederland naar Fichtelberg. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen.
Vanaf de grens is het ca. 5 uur rijden naar Fichtelberg.

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

STO Garant

 

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL