TransAlp Mont Blanc

Een unieke, uitdagende trektocht over bergpassen met constant veranderende, imposante uitzichten op het massief van de Mont Blanc. Door brede glooiende valleien, langs indrukwekkende rotsmassieven en grillige gletsjers.

Mountainbiken met hoofdletters
Vanuit Verbier bike je in zes etappes rond de Mont Blanc. De totale afstand is ca. 275 kilometer. De dagafstanden zijn 40 tot 50 kilometer waar je ongeveer vijf uur over doet, exclusief de pauzes.De TransAlp Mont Blanc is MOUNTAINBIKEN met hoofdletters. Na hoogtemeters volgt altijd een lange, vaak technische afdaling.

Voor wie
De TransAlp Mont Blanc is voor avontuurlijke mountainbikers met een goede basisconditie, een dosis doorzettingsvermogen, voldoende beheersing van de mountainbike op technische afdalingen en singletracks. Er wordt zeer weinig op asfalt gereden, zowel bergop als bergaf.
Je geeft wel van tevoren je niveau aan en je wordt daarop een eerste instantie ingedeeld maar rijdt niet een vooraf vast gestelde route. Uit onze ervaring is gebleken dat je je vaak tijdens de week verbetert. Daarom stellen wij de route per dag op je mogelijkheden af.

Verzorging
Je hoeft nooit op een kaart te kijken want de instructeurs van mtbclinic.nl weten wat er komt en leiden iedereen in eigen tempo over de route en de technische passages. De verhouding begeleiders/deelnemers ligt maximaal 1 op 7. Het maximaal aantal deelnemers is veertien.
Een derde instructeur vervoert de bagage, is onderweg stand-by, zorgt voor het ontvangst in het hotel en repareert eventueel je mountainbike. Je overnacht in accommodaties die bij zo’n tocht past. Een ruige berghut of lokaal hotel. Kamerwensen worden zoveel mogelijk ingevuld, maar over het algemeen zul je een meerpersoonskamer delen. Alle maaltijden worden voor je klaargemaakt. Overdag krijg je een ruim lunchpakket waaronder fruit en energierepen. Buiten het verzorgde ontbijt, lunchpakket en avondeten komen we onderweg gelegenheden tegen om te drinken of te eten.

Uitrusting en voorbereiding
Een full suspension mountainbike met een verzetverhouding van 22 voor en 34 achter is sterk aan te raden. Evenals voldoende trainingskilometers met lange tochten van minimaal 4 tot 5 uur en met een rugzak van ongeveer vijf kilo om te wennen. Je krijgt een gratis mountainbikeclinic in Nederland maar het voorjaarsweekend in Zuid-Limburg is ook een goede voorbereiding.

Weekindeling
Zondag
Je wordt tussen 15.00 en 17.00 uur in Verbier verwacht. Liefhebbers kunnen eventueel een uurtje de benen los rijden en het materiaal te testen. Tijdens het avondeten geven we een uitgebreide briefing.

Maandag
We dalen door authentieke Zwitserse bergdorpen af naar de Vallee de Bagnes om geleidelijk te stijgen naar de overnachtingsplaats Foully. Hier heb je een geweldig uitzicht op de Glacier de la Neuve, de achterliggende ruige toppen van de Aguilles Rouges. 47 km / 550 hoogtemeters.

Dinsdag
Over karrensporen en singletracks klimmen we naar het Italiaanse Val Ferret met ruige rotspieken en grillige gletsjers. Er volgt een technische afdaling Rifugio Elena. Hierna kun je de snelle route nemen door de vallei of de technische trail met 300 hoogtemeters. We overnachten in La Palud. 37 km / 1730 hoogtemeters.

Woensdag
Het gravelpad gaat spoedig over in de oude smokkelaarsroute naar de grens met Frankrijk. Een weids uitzicht aan beide kanten en een lange afdaling is de beloning. Via spannende trails dalen we naar Les Chapieux waar de klim wacht naar de Cormet de Roseland en het daarachter gelegen meer met hotel. 49 km. / 1550 hoogtemeters.

Donderdag
De route gaat direct off-road en omhoog naar de pittige Col de Bonhomme of de Col de la Gittaz. Het is de dag van de grootse uitzichten. Bij helder weer hebben we onbelemmerd zicht op de Mont Blanc met zijn indrukwekkende ijzige top en gletsjers die zich een weg naar beneden banen. We volgen een mooi afwisselende singletrack langs de rivier tot de finale klim naar onze overnachtingsplaats, een gezellige gite onder de Col de Voza. 31 km. / 1050 hoogtemeters.

Vrijdag
We starten over een mooie route langs de rivier met korte klimmetjes en snelle afdalingen. De steilste klim leidt naar de col de Voza. De dag eindigt in Chamonix waar je kunt shoppen of een terrasje kunt pakken. 34 km. / 1020 hoogtemeters.

Zaterdag
Door de vallei rijden we via Argentière en La Tour naar de Col de Balme, de grens met Zwitserland. Gevolgd door een spectaculaire singletrackafdaling met vele haarspeldbochten naar Le Peuty. De Col de la Forclaz is de laatste col van de week. Hierna dalen we af naar de oude Romeinse stad Martigny in het Rhônevallei waar we het volbrengen van de reis op een terrasje vieren. 40 km. / 1450 hoogtemeters.

Zondag
Na een stevig ontbijt zit de week erop. Met een voldaan gevoel, fantastische herinneringen en een geweldige mountainbike-ervaring rijker keer je huiswaarts.

Datum en prijzen
Datum wordt later bekend gemaakt.
prijs: € 1.295,-
toeslag eenpersoonskamer, zover dat mogelijk is: € 250,-

inclusief:

  • 7 overnachtingen
  • 7x ontbijt
  • 7x lunchpakket
  • 7x diner
  • mountainbikebegeleiding én mountainbike-instructie door ervaren gidsen
  • gratis grote bidon met sportdrank
  • liftpas in de laatste etappe vanuit La Tour
  • bagagevervoer en technische ondersteuning
  • voorbereidingsclinic in Nederland

De prijzen zijn exclusief vervoer van Nederland naar Verbier. Wij bemiddelen bij het carpoolen.
Er is een goede treinverbinding met de nachttrein naar Zürich of Basel en daarna naar Martigny en Le Châble. Wij halen je in Le Châble op.
Vliegen naar Genève en vanaf daar met de trein naar Le Chable kan ook. Als je vroeg boekt kan dit zeer voordelig zijn. Groepen vanaf vier deelnemers halen we van het vliegveld op.
Ga voor meer voorpret naar de foto’s.

Boek nu om deze fantastische week te beleven.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Heb je nog vragen? Kijk bij Veel Gestelde Vragen of mail ons