TransAlp Provence

Een avontuurlijke TransAlp trektocht vanuit Digne les Bains over de uitlopers van de Alpen door de Provence naar de Cote d‘Azur die eindigt in de Middellandse zee. Over ruige singletracks, dichte bossen, maar ook door karakteristieke Zuid-Franse dorpjes.

Pittige beklimmingen en ruige afdalingen
De TransAlp Provence is een pittige, uitdagende tocht door het zonnige zuiden van Frankrijk voor mountainbikers die het technische werk niet schuwen.
Je rijdt in zes etappes door de Alpen en de ruige Provence. Iedere dag verandert de omgeving en de begroeiing. Gemiddeld ben je ca. 6 uur per dag onderweg. Begrippen als snelheid en hoogtemeters verdwijnen al snel naar de achtergrond als je doorzettingsvermogen en concentratie op de proef worden gesteld om op de mountainbike te blijven tijdens de steile beklimmingen en technische paden. In de ruwe afdalingen wordt veel van je gevraagd en zul je ontdekken hoeveel jij en je mountainbike echt kunnen!.

Voor wie
De TransAlp Provence is gericht op avontuurlijke mountainbikers met een goede basisconditie, een dosis doorzettingsvermogen en humor. Voldoende mountainbike-ervaring en beheersing van de mountainbike op technische afdalingen en singletracks is zeker gewenst.

BELANGRIJK: bij de inschrijving geef je je rijtechnische niveau aan zodat we tijdens de tocht daar op in kunnen spelen. 

Wanneer
14 – 21 mei 2022

Verzorging
Je kunt onbekommerd genieten van de spectaculaire omgeving want je hoeft nooit op een kaart of GPS te kijken. Onze instructeurs weten de mooiste singletracks en leiden iedereen over de route en de technische passages. De verhouding begeleiders/deelnemers ligt maximaal 1 op 7. Het maximaal aantal deelnemers is veertien.
Een derde instructeur vervoert de bagage, is onderweg stand-by, verzorgt de lunch, regelt het ontvangst in het hotel en repareert eventueel je mountainbike. Je overnacht in accommodaties die bij zo’n tocht passen. Een ruige berghut, een gezellige gîte of lokaal hotel. Kamerwensen worden zoveel mogelijk ingevuld, maar over het algemeen deel je een meerpersoonskamer. Alle maaltijden worden voor je klaargemaakt. Overdag krijg je een ruim lunchpakket waaronder fruit en energierepen. Buiten het verzorgde ontbijt, lunchpakket en avondeten komen we onderweg gelegenheden tegen om te drinken of te eten.

Uitrusting
Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tocht vraagt veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt! Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.
Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur.

Voorbereiding
Het mag duidelijk zijn dat je de TransAlp Provence niet zonder voorbereiding kunt beginnen. Zorg voor voldoende kilometers in de benen (minimaal 2500 km in de drie maanden ervoor) waarbij je een aantal lange tochten maakt van minimaal 4 tot 5 uur met een rugzak van ongeveer vijf kilo.
Zoals eerder gezegd zit een gratis clinic bij de reis inbegrepen.

Weekindeling
Zaterdag
Je wordt tussen 16.00 en 18.00 uur verwacht in Digne les Bains. Het hotel ligt aan de rand van het centrum en aan de voet van de bergen. Liefhebbers kunnen voor de avondmaaltijd eventueel de benen losrijden en het materiaal testen. Tijdens het diner houden we een uitgebreide briefing.
Hoogtemeters en afstand zeggen niet zo veel. Wij hebben het liever over uren en inspanningsniveau. De paden en de ondergrond bepalen hoe zwaar iets is en hoe lang je ergens over doet. Om de volgende etappeplaats te bereiken, moet je de hele dag stevig aan de bak. Indien gewenst kunnen onderweg extra lussen of afkortingen naar niveau worden gereden.

Zondag
We bijten ons al na een paar kilometer vast in een lange klim. het brede pad gaat over is een schitterend singletrack. Het tempo zal gematigd zijn want de energie moet goed worden verdeeld. Op de eerste dag staat gewenning en rijtechniek centraal. Nodig om tijdens de week te kunnen genieten van de uitdagende trails. Die je de eerste dag volop tegenkomt. Waaronder een looppassage waarbij flink in de reserves getast moet worden om uiteindelijk de Pas de la Fayais op 1700 meter hoogte te bereiken. Beloond met een majestueus uitzicht een magnifieke afdaling naar etappeplaats Tartonne. ca. 50 km. – 1750 HM

Maandag
Al klimmend en dalend rijden we tussen de lavendelvelden via La Bâti naar de col Le Petit Cordeil op 1500 meter om dan over technische paden af te zakken naar de rivier Le Verdon, die we dan voor het eerst zien. Onderweg zullen op enkele uitdagende passages rijtechniek en conditioneel flink aan de bak moeten. We overnachten in st. André les Alpes. 45 km. – 1500 HM.

Dinsdag
Even buiten het dorp klimmen we naar 1300 meter en een spectaculair uitzicht over Lac de Castillon. Na een café crème of een cappuccino aan de Place Central in Castellane slingeren we verder langs akkers, door bossen en over hoogtelijnen naar Trigance. Een blik in de afgrond van Gorges du Verdon behoort tot de extra mogelijkheden. Maar die krijg je niet voor niks, het kost wel wat extra zweet. ca. 60 km. – 1600 HM.

Woensdag
We blijven een dag in Trigenance van waaruit we een prachtige tocht maken  rondom de Verdon. We klimmen eerst naar Crête d’Arme Vieille, gevolgd door een schitterende afdaling naar de gorge. We klimmen daarna omhoog naar het Point Sublime met uitzicht op de Grand Canyon Verdon. Om vervolgens door te klimmen naar Rougon om van de tweede, uitdagende afdaling naar de Verdon te genieten.  Je kunt deze dag ook gebruiken als (gedeeltelijk) rustdag of een hike door de Goges du Verdon maken.

Donderdag
Door weilanden en gehuchten kriskrassen we naar Montagne de Lachens. Een sensationele afdaling naar Mont volgt, waar we bij helder weer op het hoog gelegen dorpsplein de Middellandse zee voor het eerst aan de horizon zien schitteren. We overnachten bij Callian. ca. 75 km. – 1800 HM

Vrijdag
Gaan we eerst binnendoor naar Lac du Saint Cassien en vandaar achterlangs naar Les Adrets de L’Estérel. De finale gaat door het beroemde Massive d’Esterel met zijn beruchte singletracks die eindigen bij Agay in de Middellandse zee.
Nadat we het volbrengen van de reis op het strand hebben gevierd, gaan we naar  ons hotel voor het slotdiner en afterparty. 60 km. – 1400 HM.

Zaterdag
Na een uitgebreid ontbijt staat een bijzondere terugreis gepland. Middels een schitterende treinreis in panoramacoupés langs de befaamde Route Napoléon keren we terug naar Digne les Bains.
Het avontuur zit erop. Met een voldaan gevoel, fantastische herinneringen en een buitengewone mountainbike-ervaring zul je nog lang nagenieten van de TransAlp Provence.

Prijs
€ 1.250,-  inclusief:

 • 7 overnachtingen
 • 7x ontbijt
 • 7x lunchpakket
 • 7x diner
  Alle maaltijden worden vers bereid en uiteraard houden we rekening met een eventuele allergie of dieet.
 • 6 dagen mountainbikebegeleiding én mountainbike-instructie door ervaren gidsen
 • Bagagevervoer
 • Gratis grote bidon met sportdrank
 • Technische ondersteuning
 • Panorama treinreis terug naar Digne les Bains
 • Gratis voorbereidingsclinic in Nederland
 • Kortingen op producten van Trek, Bontrager en Evoc
 • De meest spectaculaire uitzichten over de Provence en de Côte d’Azur
 • Huur volledig geveerde mountainbike: € 40,- per dag / € 200,- per week

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads)

STO Garant

 

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL