Vragen Nauders, Drôme, Cévennen, Verbier

Vragen Singletrail week Nauders, Mont Ventoux Offroad, Natural trails Cévennen, Verbier

Veel gestelde vragen over de mountainbikeweken in Nauders, Drôme, Villefort en Verbier.

Vraag: waarom hebben jullie geen indeling in weken voor beginners, gevorderden en experts?
Antwoord: het niveauverschil wordt opgevangen door inzet van meerdere instructeurs en de mogelijkheden die de gebieden hebben. Ervaring heeft uitgewezen dat dit voor de deelnemers het prettigst is. Tijdens de week kun je doorschuiven naar gelang de vooruitgang die je maakt of juist rustiger aandoen als blijkt dat je die dag iets minder in vorm bent. Soms zijn er deelnemers die zich onder- of overschatten en meer of minder kunnen dan ze vooraf hadden ingeschat.

Vraag: ik ben dit jaar met mountainbiken begonnen, heb nog weinig rijvaardigheid en conditie, maar vind mountainbiken wel hartstikke leuk. Kan ik mee?
Antwoord: ja. Wij spelen, net als tijdens onze clinics in Nederland, in op het niveau van de deelnemers. Maar je moet het niet erg vinden dat je misschien niet alles zult kunnen doen. Dat wil zeggen dat je in de plaats van een lange, technische klim, de lift of de weg pakt en in sommige afdalingen op onze aanwijzing afstapt om een stuk te lopen. Ook kan het voorkomen dat je, eventueel op ons advies, een extra halve of hele dag rust neemt.

Vraag: kan ik een dag of meerdere dagen iets anders doen. Is dat mogelijk?
Antwoord: ja. Je bent in principe vrij om te doen en laten wat je wilt. Wel raden we je aan de eerste dag mee te gaan omdat dan veel basisinstructie wordt gegeven waaraan je de rest van de week veel hebt.

Vraag: als ik onderweg moe wordt, kan ik dan eerder terug?
Antwoord: ja. We kunnen de routes inkorten. Als er nog moet worden geklommen kun je gebruik maken van de lift of de verharde weg of zorgen we eventueel dat je met de auto wordt opgehaald.

Vraag: ik heb geen mountainbike, kan ik er een huren? Ik wil een nieuwe mountainbike aanschaffen en tijdens de week graag een aantal testen, kan dit?
Antwoord: ja, er zijn mountainbikes te huur. De huurprijzen variëren van € 125,- (hardtail) tot € 225,- (full suspension) per week.

Vraag: kan ik ook een eenpersoonskamer reserveren?
Antwoord: dat is tegen meerprijs mogelijk.

Vraag: ik wil wel mee fietsen, maar verblijf liever op een camping. Kan dat?
Antwoord: ja, je betaalt dan alleen voor de begeleiding en liftpas € ca. 400,- per persoon en zorgt dat je iedere ochtend op tijd in het chalet, hotel of gȋte bent.

Vraag: ik wil apart van de groep met mijn familie een eigen huis of appartement huren kan dat?
Antwoord: ja, via het toeristenbureau of onze contacten kun je een appartement of chalet huren. Je betaalt dan alleen voor de begeleiding en liftpas € ca. 400,- per persoon en zorgt dat je iedere ochtend op tijd in het chalet, hotel of gȋte bent.

Vraag: wij zijn een club mountainbikevrienden en willen alleen met onze club komen. Kan dit en kunnen wij ook met elkaar in een accommodatie verblijven?
Antwoord: ja, dit kan. Wij kunnen alle mountainbikereizen op maat organiseren. Neem voor meer informatie daarover, contact met ons op.

Vraag: ik kom met mijn partner. Zij is geen mountainbikster. Kunnen jullie ook een programma buiten het mountainbike verzorgen?
Antwoord: ja, maar begeleiden dit niet. Wel hebben wij onze contacten en kennen de omgeving en de mogelijkheden voor een alternatief programma.

Mocht je nog meer vragen hebben neem dan contact met ons op.