Vragen TransAlp Provence

Veel gestelde vragen over de TransAlp Provence

Vraag: ik ben dit jaar met mountainbiken begonnen, heb nog weinig rijvaardigheid en conditie, maar vind mountainbiken wel hartstikke leuk. Kan ik mee?
Antwoord: we raden je af mee te gaan. Je niveau lijkt ons onvoldoende, maar je kunt je wel voor een clinic in Arnhem inschrijven en na afloop de mogelijkheden bespreken. Een aanrader is om aan week in Neukirchen deel te nemen omdat we daar alle mogelijkheden hebben op je niveau in te spelen.

Vraag: is de Grande Traversée des Préalpes makkelijker dan de Transalp rond de Mont Blanc?
Antwoord: conditioneel iets minder zwaar omdat deze een dag korter is. Maar rijtechnisch doet de tocht niet onder aan de Transalp rond de Mont Blanc.

Vraag: hoe wordt het niveauverschil binnen de groep opgevangen?
Antwoord: de groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers en minstens twee instructeurs waardoor de groep gemakkelijk en snel kan worden opgesplitst. Daarnaast zitten in sommige dagroutes extra lussen voor gevorderden.

Vraag: ik ben boven de vijftig, kan ik mee?
Antwoord: leeftijd speelt geen rol. Het gaat om je conditie en mountainbikevaardigheid.

Vraag: is een volledig geveerde mountainbike noodzakelijk?
Antwoord: nee, maar wel aante raden. Een fully is wel veel comfortabeler. Zowel bergop, als bergaf.

Vraag: is een clinic van te voren in Arnhem verplicht?
Antwoord: nee, maar we raden je wel sterk deel te nemen omdat je veel tips krijgt die je tijdens de week kunt gebruiken.

Vraag: ik heb nog niet vaak in het buitenland gereden, een keer in de Ardennen, en nog nooit in de Alpen. Kan ik toch mee?
Antwoord: ja. Je hoeft niet persé buitenlandse ervaring te hebben. Een goede rijvaardigheid én conditie is voldoende.

Vraag: wat verstaan jullie onder een goede rijvaardigheid?
Antwoord: dat je vrij gemakkelijk over natuurlijke of kunstmatige drempels tot een halve meter diep kunt rijden; je met nauwelijks of geen snelheid je evenwicht kunt bewaren om zeer langzaam rijdend scherpe haarspeldbochten te kunnen nemen en dat je gewend bent rijdend (ver) voor je uit te kijken.

Vraag: op wat voor soort banden moet ik rijden?
Antwoord: een grof profiel noppenband voor voldoende grip op natte ondergrond maar ook op droge ruige steenpaden. Als je frame en vork het toestaan is het aan te bevelen een wat bredere band te rijden (2.4/2.5), ter verhogong van het comfort en de grip. Je kunt bij ons voor  17,50 euro een goede buitenband aanschaffen.

Vraag: als ik onderweg moe word, kan ik dan met de begeleidende bus verder?
Antwoord: die mogelijkheid is aanwezig. We rijden af en toe langs en door de bewoonde wereld en houden contact met de volgbus.

Mocht je nog meer vragen hebben neem dan contact met ons op.