Natural Trails Cevennen

Mountainbikeweken vanuit Villefort door de uitdagende Cévennen. De zon schijnt er in september gemiddeld acht uur per etmaal. Nazomeren in de Cévennen, een mooi begin van de herfst.

Ruige, uitdagende tochten in een mediterraan klimaat
Onze standplaats is Villefort, een dorp in de noordelijke Cevennen aan de rand van het Parc National Des Cévennes. Er heerst een mediterraan klimaat waar de hitte, door de omringende bergen,minder extreem is dan in het zuidelijk gedeelte. Het sfeervolle plaatsje ligt in een netwerk van afwisselende singletracks met prachtige uitzichten. Je verblijft in de sfeervolle gȋte Mas de l’Affenadou. Van daaruit maken we elke dag een bijzondere dagtocht in telkens weer een andere windrichting diep de natuur in.

Voor wie?
Voor de ervaren mountainbiker met veel buitenlandse ervaring maar ook voor de beginnende biker die voor het eerst door de ruige buitenland wilt rijden.

BELANGRIJK: je geeft van tevoren je niveau aan maar je bent bij ons ben niet gebonden aan een niveau-indeling met vooraf een vastgestelde route. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt. Dit is omdat gedurende de week uit ervaring blijkt dat veel mountainbikers, door de juiste opbouw van routes en aanwijzingen, zichzelf sterk verbeteren.
Bij de reis zit een gratis voorbereidende dagclinic inbegrepen.

Uitrusting en voorbereiding
Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tocht vraagt veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt!
Een full suspension mountainbike met een verzet verhouding gericht op lange steile klimmen is erg aan te raden.
Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.
Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur.

Datum
17 – 24 september 2022

Iedere ochtend bespreken we tijdens een uitgebreid ontbijt de mogelijkheden voor de dag. We kunnen ook per dagdeel beslissen wat we doen. Of onderweg opsplitsen naar rijtechnisch niveau of conditie. Of de route kiezen naar de rijtechnische wensen, van een smal pad met met vele technische haarspeldbochten tot brede schotterpaden die boven op de plateaus lopen.

Zaterdag
Nadat je je hebt geïnstalleerd kun je gaan relaxen, een uurtje de benen los rijden of je mountainbike door ons optimaal laten afstellen. Vervolgens gaan we gezamelijk eten en met z’n allen de mountainbikewensen van iedereen bespreken.

Zondag
Over afwisselde paden en langs uitzichten traverseren we naar de beklimming van de Mont Lozère waarbij we regelmatig aandacht geven aan rijtechniek, belangrijk voor de week die komen gaat.

Maandag
We maken een dagtocht naar Pied de Borne over een prachtig plateau en een kilometerslang singletrack langs de Gorges van de Chassezas waar in we later een verfrissende duik kunnen nemen. Via een eeuwenoud kasseienpad keren we terug naar Villefort..

Dinsdag
De trein brengt ons naar het zestig kilometer noordelijk gelegen Langogne. Tijdens de lange terugtocht zakken we tussen graanvelden en kastanjeboomgaarden af naar Villefort. We doorkruisen vele dorpjes waaronder het middeleeuwse Le Bastide-Puylaurent. Het venijn ligt in de staart: de heftige downhill naar het meer van Villefort.

Woensdag
Een dag die je vrij kunt invullen. Je kunt met een instructeur op pad maar ook een terrasje pakken of relaxen op het strand aan het meer of aan het zwembad van de gȋte.

Donderdag
Tussen vergezichten en over verborgen paadjes rijden we naar Géholhac om daarna achter dorpjes langs en tussen boerderijen door te zigzaggen naar St. André Capcèze om vervolgens via een technisch valsplat singletrack langs een riviertje terug te keren naar Villefort.

Vrijdag
We kronkelen vanuit het hart van het Parc National naar de bron van de Tarn en dalen via een zeer afwisselende route naar het achterliggende dal via le Merlet terug op de hoogvlakte. Van daaruit traveseren we langs de Tarn en over de GR 68 naar Mas la Barque om aansluitend over de indrukwekkende finale afdaling over de kam naar Villefort terug te keren.

Zaterdag
Op de afsluitende dag nemen we na een uitgebreid ontbijt en een´rugzak´ vol fantastische mountainbike-herinneringen afscheid.

Vanuit Villefort heb je ook de mogelijkheid om op je racefiets het asfaltnetwerk van de Cevennen te ontdekken. Uiteraard met tips en (eventuele) begeleiding van ons.

Prijs
€ 1.150,-
Inclusief:
– 7 overnachtingen in sfeervolle gȋte
– Elke dag ontbijtbuffet met keuze uit verschillende soorten brood, kaas, vleesbeleg, diverse zelfgemaakte jam, jus, koffie, thee, yoghurt, diverse muesli en vers fruit.
– Elke dag een lunchpakket
– Elke dag diner met verse, lokale ingrediënten, rekening houdend met een eventuele allergie of dieet. Inclusief wijn en of andere drankjes.
– Elke dag mountainbike-instructie en begeleiding
– Onbeperkte toegang lift tijdens de gehele week
– Grote bidon met de hele week sportdrank
– Afspuit- en onderhoudswerkplaats, onderhoudsinstructie
– Gezellige chillruimte
– De meest spectaculaire uitzichten van de Cevennen
– Gratis voorbereidingsclinic in Nederland

Prijzen zijn exclusief:
– Vervoer uit Nederland. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen. Vanuit Roosendaal kun je per TGV naar Clermont-Ferrand. Vandaar is het drie en een half uur met de trein naar Villefort.
– Huur volledig geveerde mountainbike: € 45,- per dag / € 200,- per week.

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

STO Garant

 

Reisvoorwaarden Mountainbike Adventures/MTBCLINIC.NL